המטרה של כל סרט תדמית היא להציג את החברה, לקוחותיה, מוצריה והישגיה באמצעות קטעי וידאו ייחודיים שמצולמים וערוכים לכדי קליפ מרשים, אשר מעביר את ערכי המותג והמסרים המרכזיים של החברה.
העלויות של הפקת סרט תדמית מהסוג הזה בדרך כלל גבוהות, משום שנדרשים ימי צילום מורכבים בלוקיישנים שונים עם מספר אנשי צוות, שחקנים וציוד יקר.
אז איך בכל זאת אפשר להפיק סרט תדמית בוידאו בתקציב מצומצם?
כיום ישנם מספר אתרי אימג' בנק, מהם כל אחד יכול לרכוש מגוון רחב מאוד של קטעי וידאו; מהבנאלי ביותר כמו אנשי עסקים לוחצים ידיים או משפחה מחייכת למצלמה, ועד למקורי ביותר – דייג נורווגי שיכור או מצעד הגאווה בתל אביב. כך, במקום להפיק ימי צילום יקרים, ניתן לרכוש קטעי וידאו שונים מאתרי אימג' בנק ולערוך אותם לכדי סרטון אחד שמעביר את המסר.
כמובן, שפיתרון כזה לא יתאים לכל סרטון תדמית מכיוון שהוא מוגבל, מחייב להתפשר על הנראות ולעיתים אפילו על התוכן. אולם, כשלוקחים בחשבון מספר כללים אפשר להגיע לתוצר ואיכותי ואפילו ייחודי למותג.
הקפידו על 5 כללים להפקת סרטון תדמית מקטעי וידאו קנויים:
1. התאימו את התסריט לקטעים קיימים
בעולם מושלם, בו הייתם יכולים לצאת לשטח ולצלם כל סצינה על פי התסריט, הייתם עושים זאת כמובן רק לאחר שהשלמתם ואישרתם את כתיבת התסריט במלואו. לכן אם ידוע מראש שהסרטון יבנה מקטעי וידאו קנויים, כדאי לבדוק במקביל לכתיבת התסריט אם הקטעים הנדרשים קיימים במאגר. לעיתים נדרשות התאמות של התסריט לקטעים שניתן למצוא. זה נשמע כמו תהליך הפוך, אך אם לא תבדקו זאת בשלב המקדים, אתם עלולים להגיע למצב שלא יהיה לכם ויז'ואל מתאים לטקסט של הקריין.
2. תשתדלו להמנע מבחירת מקטעים בנאליים
רוב המקטעים באתרי אימג' בנק נראים גנריים וחסרי ייחוד. אלה הם קטעים שיכולים להתאים למספר מסרים שונים. למשל איש עסקים מרוצה, שמצולם על רקע בנייני מגדלים, יכול להתאים כלקוח שמצליח בזכות שירותי החברה המוצגת בסרטון או אבא שעובד קשה.
אם ברצונכם לקבל סרטון שלא כל צופה בו יזהה מיד את השוטים הקנויים וידע שזהו סרטון "LOW BUDGET", כדאי להשקיע זמן חיפוש ולאתר את הקטעים הפחות בנאליים וברורים מעליו. בפרויקט כזה זמן החיפוש במאגר הוא מרכיב משמעותי בתיקצוב.
3. השתמשו בתיקוני צבע ופילטרים
תתפלאו, אך לא כל המקטעים שניתן לרכוש מהבנק מצולמים בצורה איכותית עם תאורה נכונה. לכן, במידה והסרטון שלכם בנוי מרצף של קטעים קנויים, עלולה להיות בעיה של חוסר אחידות בצבעוניות של המקטעים.
על מנת להקנות לכל הוידאו נראות אחידה, כדאי להתמש בפילטרים או תיקוני צבע על כל המקטעים הקנויים. כמובן שהצבעוניות הנ"ל יכולה להגזר מצבעי החברה המוצגת ולחזק את הנוכחות של שפת המותג בסרטון.
4. שילוב האינפוגרפיקה בסרטון
אינפוגרפיקה זו היא הצגה גרפית מושכת של נתונים מספריים וטקסט. במידה וזה מתאים לתוכן של הסרטון, כדאי מאוד לחשוב על נתונים/כותרות, אותם ניתן להציג מעל הפריימים של הוידאו. כך תוכלו לחזק את מסרים בסרטון, להחדיר את שפת המותג ולהקנות מראה יותר אחיד וקונספטואלי. את הכותרות הללו מומלץ לתכנן בשלב כתיבת התסריט.
מכיוון שיש סיכוי גדול שתתקלו בקשיים בעריכת הסרטון בגלל מגבלות המבחר, הצגת כותרת או נתונים על פריים נקי תוכל לעזור לכם להתגבר על כך.
5. לספר סיפור – אתגר ההמשכיות
ברור כי לסרטון ערך רב יותר אם הוא מספר סיפור של דמויות אנושיות ולמרבה הפלא ניתן לבנות כזה גם מקטעים קנויים. כמעט לכל שחקן שמצולם במקטע ספציפי שמצאתם, ניתן למצוא עוד מספר רב של מקטעים בכיכובו. האתגר הוא להתאים את התסריט למבחר הקטעים הקיימים וכמובם לשמור על ההמשכיות אם מדובר בבגדים של הדמות או המיקום, בו הדמות נמצאת.
בדרך כלל, לסרטון של עד דקה וחצי ניתן להסתפק ב-15-20 מקטעים קנויים.
להלן מספר אתרים בהם ניתן לרכוש קטעי וידאו: shutterstock, istockphotos, videohive, canstockphotos, pond5 ועוד.
בהצלחה !